Opera dhe Baleti

Lajmet e Fundit

Jo rastësisht janë shënuar ditët ndërkombëtare të Operas dhe Baletit kaq pranë njëra-tjetrës.
#Opera si një formë e artit që tregon ngjarjet përmes muzikës dhe këndimit, në njërën anë dhe #Baleti si një formë artistike e vallëzimit e cila përformohet duke përdorur hapa dhe gjeste të sakta dhe shumë të formalizuara, në anën tjetër.👯‍♀️
Të kombinuara përbëjnë një zhanër të teatrit lirik barok francez i cili ishte mjaft i popullarizuar gjatë shekullit të 18-të. 🩰

Generic placeholder image

Lajmet e Fundit

Copyright © 2020 Gjimnazi Cambridge Pejë. All Rights Reserved